FR   NL

De sociale situatie van Roma in Brussel en daarbuiten

De Romakoffer laat de leerlingen kennismaken met de Romacultuur, zonder dat er echter voorbijgegaan wordt aan de sociale en economische problematiek waarmee veel Roma te kampen hebben. Op deze pagina vindt u links naar boeken, artikels en rapporten over de actuele situatie van Roma in Brussel, België en de rest van Europa. De lijst wordt voortdurend up to date gehouden.

Voorbij de clichés

Ter gelegenheid van de Internationale Romadag (8 april) maakte de Dienst Roma van Foyer vzw twee video's die op een ludieke manier een aantal clichés rond Roma ontkrachten: "Liefde op het eerste gezicht" en "Hallo TV".

Hallo_TV

Verdere culturele achtergrondinfo

De meeslepende online tentoonstelling « De vergeten genocide » volgt de lotgevallen van enkele Roma- en Sinti-kinderen tijdens WOII.

Op Rombase, een project van de Universiteit van Graz, wordt een schat aan informatie over de Roma-cultuur samengebracht (Engelstalig)

Werken met Roma in de klas: hoe pak je het aan?

In de materiaalkoffer zit een brochure met handvaten en nuttige tips om op een efficiëntere manier te kunnen werken met Romaleerlingen en hun familie.
Onderstaande links voeren u nog naar inspirerende projecten en methodieken.

 

 

ICTBoost Webdesign - PC-Service